Kalo tek përmbajtja

Lajme

A A A

GSDC vazhdon punën për të stimuluar rritjen ekonomike 

Në vitin 2022, Greater Sudbury Development Corporation (GSDC) mbështeti projekte kyçe që vazhdojnë të vendosin Greater Sudbury në hartë përmes ndërtimit të sipërmarrjes, forcimit të marrëdhënieve dhe mbështetjes së iniciativave për të stimuluar një qytet dinamik dhe të shëndetshëm. Raporti Vjetor i GSDC 2022 u prezantua në mbledhjen e Këshillit Bashkiak më 10 tetor.

“Si anëtar i bordit të GSDC, ka qenë kënaqësia ime të punoj me këta vullnetarë të përkushtuar të komunitetit, të cilët vazhdojnë të tërheqin dhe mbajnë biznese në të gjithë komunitetin tonë,” tha kryebashkiaku i Greater Sudbury, Paul Lefebvre. “Raporti Vjetor i GSDC-së 2022 thekson disa projekte të jashtëzakonshme dhe demonstron përkushtimin e bordit ndërsa ata vazhdojnë të investojnë në të ardhmen e qytetit tonë dhe të kontribuojnë në suksesin e tij.”

Një agjenci jofitimprurëse e qytetit të Greater Sudbury, GSDC punon në bashkëpunim me Këshillin Bashkiak për të promovuar zhvillimin ekonomik të komunitetit duke inkurajuar tërheqjen e investimeve, mbajtjen dhe krijimin e vendeve të punës në Greater Sudbury.

GSDC ofron mbikëqyrje për programin Pilot të Imigracionit Rural dhe Verior (RNIP), në përputhje me kërkesat e Immigration Canada, dhe ka siguruar fonde që nga fillimi i pilotit në 2019. Programi RNIP tërheq talente të ndryshme në komunitet dhe ofron mbështetje për të sapoardhurit kur ata arrijnë. Në vitin 2022, u dhanë 265 rekomandime, duke arritur në 492 të ardhur në komunitetin Greater Sudbury, duke përfshirë anëtarët e familjes. Ky numër vazhdon të rritet këtë vit.

Në vitin 2022, GSDC mbështeti novatorin BEV Në thellësi: Konferenca e Minierave në Lëvizshmëri, duke kapërcyer boshllëqet midis industrisë së automobilave dhe minierave, duke krijuar marrëdhënie të reja për projekte afatgjata dhe duke promovuar teknologjinë e avancuar të minierave. Ngjarja ishte një sukses i madh me më shumë se 280 pjesëmarrës nga e gjithë Ontario dhe më gjerë.

"GSDC është e vendosur të mbajë hapësirë ​​për ide dhe mundësi të reja që po i shtyjnë kufijtë nëpër sektorë, duke inkurajuar bizneset e ardhshme dhe duke krijuar marrëdhënie të reja," tha Jeff Portelance, Kryetar i Bordit të GSDC. “Partneritetet që ne nxisim zhbllokojnë fuqinë e pabesueshme të levave të dollarëve të financimit dhe punës avokuese që Bordi ndërmerr. Dëshiroj të shpreh mirënjohjen dhe falënderimet e mia për angazhimin e palodhshëm të anëtarëve të Bordit të GSDC, me mbështetjen e Këshillit Bashkiak, për të siguruar që përpjekjet tona do të kenë një ndikim për komunitetin tonë për vitet në vijim.”

Nëpërmjet rekomandimeve të Bordit të GSDC, Këshilli Bashkiak miratoi tre programe financimi ekonomik:

  • Fondi i Zhvillimit Ekonomik të Komunitetit (CED) synon organizatat jofitimprurëse dhe projektet që ofrojnë përfitim ekonomik për komunitetin. Në vitin 2022, Bordi i GSDC miratoi 399,979 dollarë përmes CED për gjashtë projekte lokale, duke shfrytëzuar afro 1.7 milion dollarë fonde shtesë nga burime publike dhe private. Shembujt përfshijnë mbështetjen për Strategjinë e Tokës së Punësimit të Qytetit, Qendrën për Bioteknologjinë e Mbetjeve nga Minierat, Programet e Ndërtuesve të Komunitetit dhe programin "Mars of Dimes" për të krijuar mundësi punësimi për audienca të ndryshme.
  • Programi i Grantit të Arteve dhe Kulturës stimulon rritjen ekonomike të agjencive krijuese të komunitetit duke investuar në cilësinë e jetës sonë. Në vitin 2022, GSDC miratoi 559,288 dollarë për të mbështetur 33 organizata përmes këtij programi, duke përfshirë Kivi Park, Place des Arts, programin e vozitjes së Zonës së Konservimit Laurentian dhe Festivalin e Dritave Veriore Boreal's 50th vjetorin.
  • Deri më sot, 672,125 dollarë financim janë ndarë nëpërmjet Fondit të Zhvillimit të Turizmit, i cili ka ndihmuar në marrjen e një totali prej 1.7 milionë dollarësh për fonde shtesë.

Shikoni Raportin Vjetor të GSDC 2022 në investsudbury.ca.

Rreth GSDC:
GSDC është krahu i zhvillimit ekonomik të qytetit të Greater Sudbury, i përbërë nga një bord drejtues vullnetar prej 18 anëtarësh, duke përfshirë këshilltarët e qytetit dhe kryetarin e bashkisë. Ai mbështetet nga stafi i qytetit. Duke punuar me Drejtorin e Zhvillimit Ekonomik, GSDC vepron si një katalizator për nismat e zhvillimit ekonomik dhe mbështet tërheqjen, zhvillimin dhe mbajtjen e biznesit në komunitet. Anëtarët e bordit përfaqësojnë sektorë të ndryshëm privatë dhe publikë duke përfshirë furnizimin dhe shërbimet minerare, ndërmarrjet e vogla dhe të mesme, mikpritjen dhe turizmin, financat dhe sigurimet, shërbimet profesionale, tregtinë me pakicë dhe administratën publike.

-30-