Kalo tek përmbajtja

LAJME

A A A

Greater Sudbury vazhdoi të shohë rritje të fortë në 2023

Në të gjithë sektorët, Greater Sudbury përjetoi rritje të jashtëzakonshme në 2023.

Lexo më shumë

Shoresy Sezoni i Tretë

Sudbury Blueberry Bulldogs do të godasë akullin më 24 maj 2024 ndërsa sezoni i tretë i Jared Keeso's Shoresy premierë në Crave TV!

Lexo më shumë

Greater Sudbury Productions nominuar për 2024 Canadian Screen Awards

Jemi të emocionuar të festojmë prodhimet e jashtëzakonshme të filmit dhe televizionit që u filmuan në Greater Sudbury që janë nominuar për Çmimet Canadian Screen Awards 2024!

Lexo më shumë

Greater Sudbury Development Corporation kërkon anëtarë të Bordit

Greater Sudbury Development Corporation, një bord jofitimprurës, po kërkon qytetarë të angazhuar për t'u emëruar në Bordin e saj të Drejtorëve.

Lexo më shumë

Sudbury nxit Inovacionin e BEV, Elektrifikimin e Minierave dhe Përpjekjet e Qëndrueshmërisë

Duke përfituar nga një kërkesë në rritje globale për minerale kritike, Sudbury mbetet në ballë të avancimeve të teknologjisë së lartë në sektorin e automjeteve elektrike me bateri (BEV) dhe elektrifikimin e minierave, i nxitur nga më shumë se 300 firmat e tij të furnizimit, teknologjisë dhe shërbimeve minerare.

Lexo më shumë

Dreka e bashkëorganizuar e komunitetit nxjerr në pah historitë e pajtimit dhe minierave indigjene në Sudbury

Drejtuesit e Atikameksheng Anishnawbek, Wahnapitae First Nation dhe City of Greater Sudbury u mblodhën në Toronto të hënën, më 4 mars 2024 për të ndarë njohuritë e tyre mbi rolin kritik të partneriteteve në përpjekjet e minierave dhe pajtimit.

Lexo më shumë

GSDC vazhdon punën për të stimuluar rritjen ekonomike 

Në vitin 2022, Greater Sudbury Development Corporation (GSDC) mbështeti projekte kyçe që vazhdojnë të vendosin Greater Sudbury në hartë përmes ndërtimit të sipërmarrjes, forcimit të marrëdhënieve dhe mbështetjes së iniciativave për të stimuluar një qytet dinamik dhe të shëndetshëm. Raporti Vjetor i GSDC 2022 u prezantua në mbledhjen e Këshillit Bashkiak më 10 tetor.

Lexo më shumë

Festojmë filmin në Sudbury

Edicioni i 35-të i Festivalit Ndërkombëtar të Filmit Cinéfest Sudbury fillon në SilverCity Sudbury këtë të shtunë, më 16 shtator dhe do të zgjasë deri të dielën, më 24 shtator. Greater Sudbury ka shumë për të festuar në festivalin e këtij viti!

Lexo më shumë

Premiera e Zombie Town më 1 shtator

 Zombie Town, i cili u xhirua në Greater Sudbury verën e kaluar, do të shfaqet premierë në kinematë në të gjithë vendin më 1 shtator!

Lexo më shumë

GSDC mirëpret anëtarët e rinj dhe të rikthyer të Bordit

Në Mbledhjen e Përgjithshme Vjetore (AGM) më 14 qershor 2023, Greater Sudbury Development Corporation (GSDC) mirëpriti anëtarët e rinj dhe të rikthyer në bord dhe miratoi ndryshimet në bordin ekzekutiv.

Lexo më shumë

Tremujoret e Inovacionit Pranojnë Aplikimet për Programin e Kohortës së Dytë të Inkubacionit

Innovation Quarters/Quartier de l'Inovation ka hapur aplikimet për grupin e dytë të Programit të Inkubacionit. Ky program është krijuar për të ushqyer dhe mbështetur sipërmarrësit aspirantë në fazën e hershme ose fazën e ideimit të sipërmarrjeve të tyre të biznesit.

Lexo më shumë

Greater Sudbury përgatitet të mirëpresë delegatë nga Shoqata e Mediave të Udhëtimit të Kanadasë

Për herë të parë, Qyteti i Greater Sudbury do të mirëpresë anëtarët e Shoqatës së Mediave të Udhëtimit të Kanadasë (TMAC) si mikpritës i konferencës së tyre vjetore nga 14 deri më 17 qershor 2023.

Lexo më shumë

Qyteti i Greater Sudbury sheh rritje të qëndrueshme në tremujorin e parë të 2023

Industria e ndërtimit në Greater Sudbury mbetet e qëndrueshme në tremujorin e parë të 2023 me një vlerë totale prej 31.8 milionë dollarësh në vlerën e ndërtimit të lejeve të ndërtimit të lëshuara. Ndërtimi i shtëpive të vetme, gjysmë të shkëputura dhe njësive të reja dytësore të regjistruara kontribuojnë në diversifikimin e stokut të banesave në të gjithë komunitetin.

Lexo më shumë

Sektori i minierave dhe automobilave takohen në Sudbury të Madh për Konferencën e Dytë Vjetore të Automjeteve Elektrike të Baterive

Duke u mbështetur në suksesin e ngjarjes inauguruese të vitit të kaluar, konferenca BEV In-Depth: Mines to Mobility 2023 do të vazhdojë të çojë përpara bisedën drejt një zinxhiri furnizimi elektrik të baterive plotësisht të integruar në Ontario dhe në të gjithë Kanadanë.

Lexo më shumë

Programi i New Innovation Quarters ofron mbështetje për sipërmarrësit vendas

Sipërmarrësit vendas dhe startup-et në fazat e hershme po marrin një avantazh konkurrues ndërsa Lagjet e Inovacionit/Quartiers de l'Inovation (IQ) lançon Programin e tij inaugurues të Inkubacionit. Gjatë 12 muajve të ardhshëm, 13 sipërmarrës vendas po marrin pjesë në program në inkubatorin e ri të biznesit në qendër të qytetit Greater Sudbury, i vendosur në 43 Elm St.

Lexo më shumë

Greater Sudbury Development Corporation kërkon anëtarë të Bordit

Greater Sudbury Development Corporation (GSDC), një bord jofitimprurës i ngarkuar me përkrahjen e zhvillimit ekonomik në komunitet, po kërkon banorë të angazhuar për t'u emëruar në Bordin e saj të Drejtorëve. Banorët e interesuar për të aplikuar mund të gjejnë më shumë informacion në investsudbury.ca. Aplikimet duhet të dorëzohen deri në mesditën e së premtes, 31 mars 2023.

Lexo më shumë

Sudbury po udhëheq rrugën për transformimin e BEV me qasje në tokë, talent dhe burime  

Duke përdorur një kërkesë të paprecedentë globale për minerale kritike, 300 firmat e furnizimit, teknologjisë dhe shërbimit të minierave të Sudbury po udhëheqin rrugën për përparime të teknologjisë së lartë në sektorin e automjeteve elektrike me bateri (BEV) dhe elektrifikimin e minierave.

Lexo më shumë

Greater Sudbury sheh rritje të fortë në 2022

Në përputhje me rritjen në sektorët tregtarë dhe industrialë, sektori rezidencial i Greater Sudbury vazhdon të shohë investime të forta në banesat me shumë njësi dhe një familje. Në vitin 2022, vlera e kombinuar e ndërtimit për projekte të reja dhe të rinovuara rezidenciale ishte 119 milionë dollarë dhe rezultoi në 457 njësi banesash të reja, numri më i lartë vjetor në pesë vitet e fundit.

Lexo më shumë

Greater Sudbury Development Corporation emëron kryetar të ri dhe mbështet teknologjitë e pastra

Jeff Portelance është emëruar si kryetar i Greater Sudbury Development Corporation (GSDC). Z. Portelance iu bashkua bordit në vitin 2019 dhe sjell përvojë në zhvillimin e biznesit dhe shitjet si Menaxher i Lartë i Zhvillimit të Korporatave në Civiltek Limited. Shërbimi në Bordin e Drejtorëve të GSDC është një pozicion vullnetar pa pagesë. GSDC mbikëqyr një Fond prej 1 milion dollarësh për Zhvillimin Ekonomik të Komunitetit, si dhe Grantet e Kulturës së Arteve dhe Fondin e Zhvillimit të Turizmit. Këto fonde merren nga Qyteti i Greater Sudbury me miratimin e Këshillit për të mbështetur rritjen ekonomike dhe qëndrueshmërinë e komunitetit tonë.

Lexo më shumë

Tremujori i dytë dhe i tretë i 2022 Shih Rritja Ekonomike në Greater Sudbury

Qyteti i Greater Sudbury vazhdon të zbatojë Planin Strategjik të Rimëkëmbjes Ekonomike dhe të fokusohet në veprimet kyçe duke mbështetur fuqinë punëtore, atraksionet dhe qendrën e Greater Sudbury.

Lexo më shumë

Xhirimet e dy prodhimeve të reja në Sudbury

Një seri filmash artistikë dhe dokumentarë janë duke u vendosur për t'u filmuar në Greater Sudbury këtë muaj. Filmi artistik Orah është prodhuar nga Amos Adetuyi, një regjisor nigerian/kanadez dhe i lindur në Sudbury. Ai është Producenti Ekzekutiv i serialit CBC Diggstown dhe prodhoi Café Daughter, i cili u xhirua në Sudbury në fillim të vitit 2022. Produksioni do të xhirohet nga fillimi deri në mes të nëntorit.

Lexo më shumë

Paraprodhimi ka filluar këtë javë në Zombie Town

Paraprodhimi ka filluar këtë javë në Zombie Town, një film i bazuar në një roman të RL Stine, me Dan Aykroyd, me regji nga Peter Lepeniotis dhe prodhuar nga John Gillespie nga Trimuse Entertainment, i xhiruar në gusht dhe shtator 2022. Ky është filmi i dytë Trimuse ka prodhuar në Greater Sudbury, tjetri është "Mallkimi i Buckout Road" i vitit 2017.

Lexo më shumë

Greater Sudbury sheh rritje ekonomike në tremujorin e parë të 2022

Ekonomia lokale vazhdon të rritet dhe të diversifikohet ndërsa Qyteti i Greater Sudbury ecën përpara me Planin Strategjik të Rimëkëmbjes Ekonomike. Qyteti po fokuson vëmendjen dhe burimet e tij në veprimet kryesore që do të mbështesin përpjekjet e komunitetit për rikuperimin nga sfidat si rezultat i pandemisë COVID-19.

Lexo më shumë

Greater Sudbury Development Corporation kërkon anëtarë të Bordit

Greater Sudbury Development Corporation (GSDC), një bord jofitimprurës i ngarkuar me përkrahjen e zhvillimit ekonomik në komunitet, po kërkon banorë të angazhuar për t'u emëruar në Bordin e saj të Drejtorëve.

Lexo më shumë

2021: Një vit i rritjes ekonomike në Greater Sudbury

Rritja ekonomike lokale, diversiteti dhe prosperiteti mbetet një prioritet për qytetin e Greater Sudbury dhe vazhdon të mbështetet përmes sukseseve lokale në zhvillim, sipërmarrje, biznes dhe rritje të vlerësimit në komunitetin tonë.

Lexo më shumë

32 organizata përfitojnë nga grantet për të mbështetur artin dhe kulturën lokale

Qyteti i Greater Sudbury, përmes programit Grant Grant për Artet dhe Kulturën e Greater Sudbury 2021, dha 532,554 dollarë për 32 marrës në mbështetje të shprehjes artistike, kulturore dhe krijuese të banorëve dhe grupeve vendase.

Lexo më shumë

Drejtori i ri i Zhvillimit Ekonomik sjell përvojë të gjerë komunale dhe një pasion për rritjen e komunitetit në Ekipin Drejtues të Qytetit

Qyteti ka kënaqësinë të njoftojë se Meredith Armstrong është emëruar Drejtoreshë e Zhvillimit Ekonomik. Brett Williamson, Drejtori aktual i Zhvillimit Ekonomik, ka pranuar një mundësi të re jashtë organizatës që nga 19 nëntori.

Lexo më shumë

Banorët e ftuar për të aplikuar për emërim në juritë e granteve të Artit dhe Kulturës

Qyteti i Greater Sudbury po kërkon vullnetarë për të vlerësuar aplikimet dhe për të rekomanduar fondet për aktivitetet që do të mbështesin komunitetin lokal të artit dhe kulturës në 2022.

Lexo më shumë

Greater Sudbury investon në ngjarjet e ardhshme sportive

Miratimi i Këshillit për financimin e zhvillimit të turizmit nga Greater Sudbury Development Corporation (GSDC) dhe miratimi i mbështetjes në natyrë sinjalizon një rikthim të ngjarjeve të mëdha sportive në qytet.

Lexo më shumë

Raporti Vjetor i GSDC-së thekson Iniciativat e Zhvillimit Ekonomik

Raporti Vjetor i Korporatës së Zhvillimit të Greater Sudbury (GSDC) 2020 ofron një përmbledhje të financimit të miratuar nga Këshilli dhe Bordi i Drejtorëve të GSDC për projektet që rrisin investimet dhe krijimin e vendeve të punës në komunitet.

Lexo më shumë

Greater Sudbury Development Corporation rinovon angazhimin për rritjen ekonomike

Greater Sudbury Development Corporation (GSDC) rinovoi angazhimin e saj për rimëkëmbjen dhe rritjen ekonomike lokale me emërimin e vullnetarëve shtesë të komunitetit dhe një ekzekutivi të ri gjatë Mbledhjes së Përgjithshme Vjetore të saj më 9 qershor.

Lexo më shumë

Qeveria e Kanadasë investon për të përshpejtuar zhvillimin dhe rritjen e biznesit dhe për të krijuar deri në 60 vende pune në të gjithë rajonin Greater Sudbury

Financimi i FedNor do të ndihmojë në krijimin e një inkubatori biznesi për të mbështetur fillimet e biznesit në Greater Sudbury

Lexo më shumë

Qeveria e Kanadasë investon për të nxitur imigracionin për të përmbushur nevojat e fuqisë punëtore të punëdhënësve të Greater Sudbury

Financimi i FedNor për të ndihmuar në tërheqjen e të ardhurve të aftë për të adresuar boshllëqet e punësimit në rajon

Lexo më shumë

Greater Sudbury Development Corporation kërkon anëtarë për Komitetin e Zhvillimit të Turizmit

Greater Sudbury Development Corporation (GSDC), një bord jofitimprurës i ngarkuar me përkrahjen e zhvillimit ekonomik në qytetin e Greater Sudbury, po kërkon qytetarë të angazhuar për emërim në Komitetin e saj të Zhvillimit të Turizmit.

Lexo më shumë

Këshilli miraton planin strategjik për nxitjen e rimëkëmbjes ekonomike lokale

Këshilli Greater Sudbury ka miratuar një plan strategjik që mbështet rimëkëmbjen e biznesit, industrisë dhe organizatave vendase nga ndikimet ekonomike të COVID-19.

Lexo më shumë

Bizneset e vogla Greater Sudbury të kualifikuara për Programin e Mbështetjes së Hapit tjetër

Qyteti i Greater Sudbury po mbështet lundrimin e bizneseve të vogla përmes sfidave të pandemisë COVID-19 me një program të ri provincial të ofruar përmes Qendrës së tij Rajonale të Biznesit.

Lexo më shumë

Greater Sudbury Development Corporation kërkon anëtarë të Bordit

Greater Sudbury Development Corporation (GSDC), një bord jofitimprurës i ngarkuar me përkrahjen e zhvillimit ekonomik në qytetin e Greater Sudbury, po kërkon qytetarë të angazhuar për emërim në Bordin e Drejtorëve të saj.

Lexo më shumë

Greater Sudbury forcon pozicionin si qendër globale e minierave në Konventën e Minierave Virtuale PDAC

Qyteti i Greater Sudbury do të forcojë staturën e tij si një qendër globale e minierave gjatë Konventës së Shoqatës së Kërkuesve dhe Zhvilluesve të Kanadasë (PDAC) nga 8 deri më 11 mars 2021. Për shkak të COVID-19, konventa e këtij viti do të shfaqë takime virtuale dhe mundësi rrjetesh me investitorë nga e gjithë bota.

Lexo më shumë

Laboratori i automjeteve me zgjedhje të baterive të reja të propozuara nga Kolegji Cambrian siguron financimin e qytetit

Kolegji Cambrian është një hap më afër për t'u bërë shkolla lider në Kanada për kërkimin dhe teknologjinë e automjeteve elektrike industriale të baterive (BEV), falë një nxitjeje financiare nga Greater Sudbury Development Corporation (GSDC).

Lexo më shumë

Qytetarët e ftuar për të aplikuar për emërim në jurinë e grantit të projektit të Artit dhe Kulturës

Qyteti i Greater Sudbury po kërkon tre qytetarë vullnetarë për të vlerësuar aplikimet dhe për të rekomanduar fondet për aktivitete të veçanta ose një herë që do të mbështesin komunitetin lokal të artit dhe kulturës në 2021.

Lexo më shumë

Qyteti i Greater Sudbury investon në kërkimin dhe zhvillimin verior

Qyteti i Greater Sudbury, përmes Greater Sudbury Development Corporation (GSDC), po rrit përpjekjet për rimëkëmbjen ekonomike me investime në projektet lokale të kërkimit dhe zhvillimit.

Lexo më shumë

GSDC mirëpret anëtarët e rinj dhe të rikthyer të Bordit

Greater Sudbury Development Corporation (GSDC) vazhdon të mbështesë zhvillimin ekonomik vendor me rekrutimin e gjashtë anëtarëve të rinj në Bordin e saj të Drejtorëve vullnetarë prej 18 anëtarësh, që përfaqësojnë një gjerësi të gjerë ekspertize për të përfituar tërheqjen, rritjen dhe mbajtjen e biznesit në komunitet.

Lexo më shumë

Aktivitetet e Bordit të GSDC dhe përditësimet e financimit që nga qershori 2020

Në mbledhjen e tij të rregullt të 10 qershorit 2020, Bordi i Drejtorëve të GSDC miratoi investime që arrijnë në 134,000 dollarë për të mbështetur rritjen në eksportet veriore, diversifikimin dhe kërkimin e minierave:

Lexo më shumë

Qyteti zhvillon burime për të mbështetur bizneset gjatë COVID-19

Me ndikimin e rëndësishëm ekonomik që ka COVID-19 në komunitetin tonë lokal të biznesit, Qyteti i Greater Sudbury po ofron mbështetje për bizneset me burime dhe sisteme për t'i ndihmuar ata të lundrojnë në situata të paprecedentë. 

Lexo më shumë

Pritja e grupit të minierave Sudbury

Pritja e grupit të minierave Sudbury do të zhvillohet të martën, 3 mars 2020 në orën 5:400 në Sallën e Koncerteve të Hotelit Fairmont Royal York. Bashkohuni me mbi XNUMX të ftuar, duke përfshirë liderë dhe influencues në industrinë e minierave, si dhe ambasadorë, deputetë dhe MPP për një përvojë vërtet unike në rrjet. Kjo është ngjarja e domosdoshme e PDAC.

Lexo më shumë

Programi i Eksporteve të Ontarios Veriore merr çmim nga Këshilli i Zhvilluesve Ekonomikë të Ontarios

Korporatat e zhvillimit ekonomik nga e gjithë Ontario Veriore janë nderuar me një çmim provincial për iniciativat që kanë ndihmuar në pozicionimin e ndërmarrjeve të vogla dhe të mesme rajonale të përfitojnë nga mundësitë globale dhe tregjet e reja për produktet dhe shërbimet e tyre inovative.

Lexo më shumë

Qyteti Arrin Njohje Kombëtare për Marketingun e Furnizimit dhe Shërbimeve të Minierave Lokale

Qyteti i Greater Sudbury ka arritur njohjen kombëtare për përpjekjet e tij në marketingun e grupit lokal të furnizimit dhe shërbimeve të minierave, një qendër e përsosmërisë ndërkombëtare që përbëhet nga kompleksi më i madh i integruar i minierave në botë dhe më shumë se 300 firma të furnizimit minerar.

Lexo më shumë

Greater Sudbury u zgjodh për programin pilot të imigracionit

Greater Sudbury është zgjedhur si një nga 11 komunitetet veriore për të marrë pjesë në Pilotin e ri të Imigrimit Rural dhe Verior të qeverisë federale. Kjo është një kohë emocionuese për komunitetin tonë. Piloti i ri federal i imigracionit është një mundësi që do të na ndihmojë të mirëpresim emigrantët që do të kontribuojnë në zhvillimin e tregut dhe ekonomisë sonë lokale të punës. 

Lexo më shumë

Greater Sudbury mirëpret delegacionin nga Rusia

Ata City of Greater Sudbury pritën një delegacion prej 24 drejtuesish të minierave nga Rusia më 11 dhe 12 shtator 2019.

Lexo më shumë