Kalo tek përmbajtja

Kërkimi dhe inovacioni

A A A

Greater Sudbury ka një histori të gjatë të nxitjes së kërkimit dhe inovacionit në fushat e miniere, shëndetësor dhe mjedis.

Institucionet arsimore dhe kërkimore

Sudbury është shtëpia e një sërë institucionesh të arsimit pas të mesëm që janë qendra e kërkimit dhe inovacionit në rajon, duke përfshirë:

Këto objekte ndihmojnë gjithashtu për të trajnuar një shumëllojshmëri dhe fuqi punëtore të kualifikuar në Sudbury.

Hulumtimi i minierave

Si një udhëheqës global i minierave, Sudbury ka qenë prej kohësh një vend për kërkime dhe inovacione në këtë sektor.

Qendrat kryesore të kërkimit dhe inovacionit të minierave në Greater Sudbury përfshijnë:

Inovacioni në kujdesin shëndetësor dhe shkencat e jetës

Greater Sudbury është qendra e kujdesit shëndetësor për Ontarion veriore. Si rezultat, ekzistojnë një sërë objektesh kërkimi dhe inovacioni të kujdesit shëndetësor dhe shkencave të jetës, duke përfshirë Instituti i Kërkimeve të Veriut të Shkencave Shëndetësore dhe Qendra Verilindore e Kancerit.

SNOLAB është një strukturë shkencore e klasit botëror e vendosur thellë nën tokë në minierën operative të nikelit Vale Creighton. SNOLAB po punon për të zhbllokuar sekretet e universit duke kryer eksperimente të fundit të fokusuara në fizikën nën-atomike, neutrinot dhe materien e errët. Në vitin 2015, Dr. Art McDonald u nderua me Çmimin Nobel në Fizikë për punën e tij që studionte neutrinot në SNOLAB të Sudbury.