Kalo tek përmbajtja

ardhurve

A A A

Lëvizja në një provincë ose vend të ri mund të jetë pak frikësuese, veçanërisht nëse kjo është hera e parë që bëni një lëvizje të madhe të këtij lloji. Kanadaja dhe Ontario të dyja mirëpresin të ardhurit e rinj dhe ne duam t'ju ndihmojmë ta bëni lëvizjen tuaj sa më të lehtë dhe pa stres.

Ne jemi pjesë e një vendi që feston diversitetin, multikulturalizmin dhe respektin reciprok për të gjithë qytetarët tanë.

Sudbury është krenar që ju mirëpret në atë që ne besojmë se është një nga qytetet më të mëdha në vendin tonë. Ne e dimë që ndiheni si në shtëpinë tuaj dhe do të sigurohemi që ta bëni këtë. Sudbury është emëruar gjithashtu një komunitet mikpritës frankofon nga IRCC.

Komuniteti ynë

Sudbury ndodhet brenda tokave tradicionale Ojibwe. Ne kemi popullsinë e tretë më të madhe frankofone në Kanada (jashtë Quebec-ut) dhe jemi shtëpia e njerëzve me prejardhje të ndryshme etnike. Ne kemi një popullsi të madhe banorësh me prejardhje italiane, finlandeze, polake, kineze, greke dhe ukrainase, duke na bërë një nga komunitetet më të ndryshme, shumëgjuhëshe dhe shumëkulturore në Kanada.

Lëvizja në Sudbury

Ne mund t'ju ndihmojmë të bëni tuajin zhvendoset në Sudbury dhe t'ju drejtojë te burimet që do t'ju nevojiten përpara se të niseni dhe pasi të keni mbërritur për herë të parë në Kanada ose Ontario.

Qeveria e Ontarios ofron udhëzime për t'u siguruar që keni gjithçka që ju nevojitet Vendoseni në Ontario. Ju gjithashtu mund të kontaktoni organizatat lokale të vendbanimeve për të marrë ndihmë dhe për të filluar lidhjen me komunitetin. Të YMCA, dhe Shoqata Multikulturore e Arteve Popullore Sudbury janë vende të shkëlqyera për të filluar, dhe të dyja kanë programe për vendosjen e të sapoardhurve kur të mbërrini për herë të parë. Nëse preferoni të merrni shërbime në frëngjisht, Collège Boréal, Center de santé communautaire du Grand Sudbury (CSCGS) Réseau du Nord mund të ndihmojë.

Merrni më shumë informacion mbi lëvizjen në Ontario Kanadë në faqet e tyre të internetit të qeverisë të cilat ofrojnë më shumë detaje mbi shërbimet dhe opsionet e shlyerjes.

Biblioteka