Kalo tek përmbajtja

Kujdesi shëndetësor dhe shkencat e jetës

A A A

Sudbury është qendra e kujdesit shëndetësor për veriun, jo vetëm në kujdesin ndaj pacientëve, por edhe për kërkimin dhe edukimin tonë më të avancuar në mjekësi.

Si lider në kujdesin shëndetësor dhe shkencat e jetës në Ontario Veriore, ne ofrojmë shumë mundësi për rritje dhe investim në industri. Ne jemi shtëpia e më shumë se 700 bizneseve dhe operacioneve në sektorin e kujdesit shëndetësor dhe shkencave të jetës.

Instituti i Kërkimeve Veriore të Shkencave Shëndetësore (HSNRI)

HSNRI është një strukturë kërkimore moderne që kryen gjithashtu kërkime rreth popullatave të Ontarios Veriore. HSNRI fokusohet në zhvillimin e vaksinave, kërkimin e kancerit dhe plakjen e shëndetshme. HSNRI është instituti kërkimor i lidhur i Shkencave Shëndetësore North, qendra shëndetësore akademike e Sudbury. HSN ofron një shumëllojshmëri programesh dhe shërbimesh, me programe rajonale në fushën e kujdesit kardiak, onkologjisë, nefrologjisë, traumës dhe rehabilitimit. Pacientët vizitojnë HSN nga një zonë e gjerë gjeografike në të gjithë Ontarion verilindore.

Punësimi në sektorin e shëndetësisë

Sudbury është shtëpia e një fuqie punëtore të kualifikuar të kujdesit shëndetësor dhe shkencave të jetës. Institucionet tona post-sekondare, duke përfshirë Shkolla Veriore e Mjekësisë në Ontario, ndihmojnë në rekrutimin e një fuqie punëtore të kualifikuar për të tërhequr më tej fonde, studentë dhe studiues në këtë sektor.

Shkenca Shëndetësore Veriore (HSN) është një qendër akademike e shkencave shëndetësore që i shërben Ontarios Verilindore. HSN ofron një shumëllojshmëri programesh dhe shërbimesh që plotësojnë shumë nevoja për kujdesin ndaj pacientit, me programe rajonale udhëheqëse në fushat e kujdesit kardiak, onkologjisë, nefrologjisë, traumës dhe rehabilitimit. Si një nga punëdhënësit më të mëdhenj në Sudbury, HSN ka 3,900 punonjës, mbi 280 mjekë, 700 vullnetarë.

Specialistët shumë të trajnuar të kujdesit shëndetësor dhe studiues të klasit botëror e quajnë Sudbury-n shtëpi për kombinimin e tij të pashembullt të lehtësive urbane, pasurive natyrore dhe jetesës së përballueshme.