Kalo tek përmbajtja

turizëm

A A A

Sudbury është një destinacion kryesor turistik në Ontario. Me mbi 1.2 milionë vizitorë çdo vit dhe rreth 200 milionë dollarë shpenzime turistike, turizmi është një sektor në rritje i ekonomisë sonë.

I rrethuar nga pyjet e pacenuara veriore boreale dhe një bollëk liqenesh dhe lumenjsh, asetet natyrore të Greater Sudbury kontribuojnë në suksesin e tij si një destinacion i preferuar i Ontarios. Ka mbi 300 liqene brenda kufijve të qytetit dhe kampistët mund të zgjedhin nga nëntë Parqe Provinciale me shërbim të plotë që janë vetëm një makinë larg. Më shumë se 200 kilometra shtigje ecjeje dhe 1,300 kilometra shtigje makinash dëbore ofrojnë mundësi gjatë gjithë vitit për të shijuar komoditetet natyrore të qytetit.

Atraksione me famë botërore

Ndërsa Greater Sudbury mund të njihet më shumë për Nikelin e Madh, nuk ka dyshim që Science North, qendra e njohur shkencore dhe atraksioni i saj motra, Dynamic Earth, e bëjnë Sudbury një destinacion kryesor turistik.

Ofertat kryesore unike të Science North përfshijnë argëtim praktik shkencor, teatro IMAX dhe ekspozita të klasit të fjalëve. Dynamic Earth është një qendër inovative e minierave dhe gjeologjisë që fton vizitorët të eksplorojnë planetin nën sipërfaqe.

Festivale dhe Ngjarje

Sudbury është një destinacion kryesor për festivale dhe ngjarje në Ontario Veriore. Ne jemi të mbushur me kulturë dhe jemi shtëpia e një ngjarjeje të veçantë dhe me famë botërore që festojnë një kombinim të artit, muzikës, ushqimit dhe shumë më tepër gjatë gjithë vitit. Vizitorë nga e gjithë Kanadaja vijnë në Sudbury për të parë disa nga festivalet tona që përfshijnë Këtu lart (Ne jetojmë këtu lart), Festivali i Dritave të Veriut Boréal, Jazz Sudbury dhe shumë më tepër. Shikoni faqen tonë të turizmit zbulonsudbury.ca për më shumë!

Pse njerëzit vizitojnë

Vizitorët tanë vijnë për arsye të ndryshme. Eksploroni motivuesit e udhëtimit që tërheqin turistët në Sudbury:

  • Vizita e miqve dhe të afërmve (49%)
  • Kënaqësi (24%)
  • Tregtia e biznesit (10%)
  • Të tjera (17%)

Gjatë vizitës në Sudbury, njerëzit shpenzojnë para për:

  • ushqim dhe pije (37%)
  • Transporti (25%)
  • Shitje me pakicë (21%)
  • Akomodimi (13%)
  • Rekreacion dhe argëtim (4%)

Turizmi kulinar

Sudbury është shtëpia e një skene në rritje të kuzhinës. Bashkohuni me reklamat dhe hapni një restorant, bar, kafene ose fabrikë birre sot!

Me udhëzime nga Aleanca e Turizmit Kulinar dhe një partneritet me Destinacioni Verior i Ontarios, ne lançuam Strategjia e Turizmit të Ushqimit të Madh Sudbury.

Zbuloni Sudbury

vizitë Zbuloni Sudbury për të eksploruar të gjitha atraksionet dhe ngjarjet kryesore turistike që ndodhin në komunitetin tonë.