Kalo tek përmbajtja

Grantet dhe stimujt

A A A

Ekipi i Zhvillimit Ekonomik të Greater Sudbury është i përkushtuar për të siguruar suksesin e sipërmarrjes suaj të ardhshme. Na kontaktoni dhe ne do të punojmë me ju për të gjetur mbështetjen që i nevojitet biznesit tuaj. Ekipi ynë me përvojë do t'ju ndihmojë të përcaktoni se cilat programe, grante dhe stimuj kualifikoheni.

Fondet janë të disponueshme nëse projekti juaj i ardhshëm çon në zhvillim ekonomik që përmirëson komunitetin tonë, krijon vende të reja pune ose përfshin fillimin e një projekti ose iniciative jofitimprurëse. Nga stimuj filmashgrante për artin dhe kulturën, çdo program ka grupin e vet të kritereve dhe disa mund të kombinohen.

Nëpërmjet qytetit të Greater Sudbury dhe Këshillit të Qytetit, Greater Sudbury Development Corporation administron Fondin e Zhvillimit Ekonomik të Komunitetit (CED). Financimi i CED është i kufizuar për entitetet jofitimprurëse brenda qytetit të Greater Sudbury dhe projekti duhet të sigurojë një përfitim ekonomik për komunitetin dhe të përputhet me Plani Strategjik i Zhvillimit Ekonomik, nga themeli.

Planet e Përmirësimit të Komunitetit (CIP) janë një mjet planifikimi i zhvillimit të qëndrueshëm që përdoret për të inkurajuar zhvillimin, rizhvillimin dhe rivitalizimin e zonave të synuara në të gjithë qytetin. Qyteti i Greater Sudbury ofron programe stimujsh financiarë përmes sa vijon CIP-të:

 • Plani i Përmirësimit të Komunitetit në qendër të qytetit
 • Plani i Përmirësimit të Komunitetit të Qendrës së Qytetit
 • Plani i Përmirësimit të Komunitetit të Banesave të Përballueshme
 • Strategjia Brownfield dhe Plani i Përmirësimit të Komunitetit
 • Plani i Përmirësimit të Komunitetit të Tokës së Punësimit

FedNor është organizata e zhvillimit ekonomik të Qeverisë së Kanadasë për Ontarion Veriore. Nëpërmjet programeve dhe shërbimeve të tij, FedNor mbështet projekte që çojnë në krijimin e vendeve të punës dhe rritjen ekonomike në rajon. FedNor punon me bizneset dhe partnerët e komunitetit për të ndërtuar një Ontario Veriore më të fortë.

Shiko më shumë Programet e FedNor këtu:

 • Rritja Ekonomike Rajonale përmes Inovacionit (REGI)
 • Programi i së ardhmes së komunitetit (CFP)
 • Fondi i Eksperiencave Kanadeze (CEF)
 • Programi i Zhvillimit të Ontarios Veriore (NODP)
 • Iniciativa për Zhvillim Ekonomik (EDI)
 • Strategjia për Sipërmarrjen e Grave (WES)

I krijuar në vitin 2005, Programi Grant i Arteve dhe Kulturës i City of Greater Sudbury stimulon rritjen dhe zhvillimin e këtij sektori të rëndësishëm, rrit potencialin e tij për të tërhequr dhe mbajtur një fuqi punëtore të talentuar dhe krijues dhe është një investim në cilësinë e jetës për të gjithë banorët.

Programi administrohet nga Greater Sudbury Development Corporation (GSDC) e cila ka miratuar afro 7.4 milionë dollarë financim për mbi 120 organizata lokale të artit dhe kulturës. Ky investim ka çuar në punësimin e më shumë se 200 artistëve, organizimin e qindra festivaleve dhe një kthim të përgjithshëm prej 9.41 dollarësh për çdo 1 dollarë të shpenzuar!

Udhëzimet: Lexoni Udhëzimet e Programit të Granteve për Artin dhe Kulturën për më shumë informacion mbi kërkesat e aplikimit dhe përshtatshmërisë, pasi ato kanë ndryshuar për vitin 2024.

Afati i fundit: Afati i fundit për të dorëzuar raportet e vitit 2023 dhe aplikimet për vitin 2024 në Programin e Grantit të Artit dhe Kulturës ka ndryshuar nga vitet e mëparshme:

Rrjedha operative:

 • hapet të premten, 17 nëntor 2023
 • mbyllet në orën 4:11 të enjten, 2024 janar XNUMX

Transmetimi i projektit (Rundi 1)

 • hapet e mërkurë, 6 dhjetor 2023
 • mbyllet në orën 4:25 të enjten, 2024 janar XNUMX

Transmetimi i projektit (Rundi 2):

 • hapet të enjten, 28 mars 2024
 • mbyllet AFATI I ZGJATUR TBD

Krijo nje llogari për të filluar aplikimin tuaj duke përdorur portalin online të granteve. Aplikantët inkurajohen të diskutojnë aplikacionet e reja me stafin përpara se të dorëzojnë.

E re për 2024!  CADAC (Të dhënat e Arteve Kanadeze / Données sur les arts au Canada) lançoi një sistem të RI online në vitin 2022, ju do të ridrejtoheni në këtë sistem për të përfunduar raportimin e të dhënave për vitin 2024.

Rekrutimi i jurisë

Qytetarët e ftuar për të aplikuar për takim në Juritë e Granteve të Arteve dhe Kulturës.

Të gjitha letrat duhet të tregojnë qartë arsyet tuaja për dëshirën për të shërbyer në juri, rezymenë tuaj dhe një listë të të gjitha lidhjeve të drejtpërdrejta me iniciativat lokale të artit dhe kulturës, të dërguar me email në adresën [email mbrojtur]. Nominimet pranohen gjatë gjithë vitit. Bordi i GSDC shqyrton nominimet e jurisë në baza vjetore përpara vitit të ardhshëm (2024).

Përfituesit e mëparshëm të Programit të Granteve për Artet dhe Kulturën

Urime përfituesve të financimit të kaluar!

Më shumë informacion mbi përfituesit dhe alokimet e financimit është në dispozicion më poshtë:

La North Ontario Heritage Fund Corporation (NOHFC) ofron programe nxitëse dhe ndihmë financiare për projektet që stabilizojnë dhe nxisin rritjen ekonomike dhe diversifikimin në Ontario Veriore.

vizitoni Qendra Rajonale e Biznesit dhe shfletoni të tyre Manuali i financimit, i cili detajon opsionet dhe burimet e financimit që mund t'ju ndihmojnë të filloni ose rritni biznesin tuaj në komunitetin tonë. Pavarësisht nëse qëllimi juaj është një startup dhe zgjerim, ose jeni gati për kërkime dhe zhvillim, ekziston një program për biznesin tuaj unik.

Qendra Rajonale e Biznesit ofron gjithashtu programimin e saj të granteve për sipërmarrësit:

La Programi Starter Company Plus ofron mentorim, trajnim dhe mundësinë e një granti për individët 18 vjeç e lart për të filluar, rritur ose blerë një biznes të vogël. Aplikimet hapen në vjeshtë të çdo viti.

Kompania Verore, u ofron studentëve nga mosha 15 deri në 29 vjeç dhe që po kthehen në shkollë në shtator mundësinë për të marrë një grant deri në 3000 dollarë për të zhvilluar dhe drejtuar biznesin e tyre këtë verë. Aplikantët e suksesshëm të Programit të Kompanisë Verore do të çiftohen me një mentor të Qendrës Rajonale të Biznesit dhe do të marrin trajnime, mbështetje dhe këshilla individuale për biznesin.

ShopHERE i mundësuar nga Google po u ofron bizneseve dhe artistëve vendas mundësinë që dyqanet e tyre online të ndërtohen falas.

Programi tani është i disponueshëm për bizneset e vogla në Greater Sudbury. Bizneset dhe artistët vendas mund të aplikojnë për programin përmes Dyqani Digital Main Street KETU për të ndërtuar dyqanet e tyre online pa asnjë kosto.

ShopHERE i mundësuar nga Google, i cili filloi në qytetin e Torontos, ndihmon bizneset dhe artistët e pavarur të ndërtojnë një prani dixhitale dhe të minimizojnë ndikimin ekonomik të pandemisë COVID-19.

Për shkak se mundësitë e ofruara nga ekonomia dixhitale janë ende të kufizuara nëse pronarët e bizneseve dhe artistët nuk kanë aftësitë e duhura, investimi i Google do të ndihmojë gjithashtu më shumë nga këta sipërmarrës të marrin trajnimin e aftësive dixhitale që u nevojiten për të marrë pjesë në ekonominë dixhitale.

Fondi Sudbury Catalyst është një fond kapitali sipërmarrës prej 5 milionë dollarësh që do të ndihmojë sipërmarrësit të rrisin sipërmarrjet e tyre të biznesit në Greater Sudbury. Fondi do të sigurojë investime deri në 250,000 dollarë për firmat kualifikuese të fazës së hershme dhe inovative që operojnë brenda Greater Sudbury. Pasi të përfundojë, ky projekt pilot pesë-vjeçar pritet të ndihmojë deri në 20 kompani fillestare të zgjerohen, duke i lejuar ato të zhvillojnë dhe komercializojnë produkte dhe teknologji të reja, ndërsa krijojnë deri në 60 vende pune lokale me kohë të plotë me cilësi të lartë.

Ky fond do të bëjë investime të kapitalit në:

 • Krijoni një kthim financiar;
 • Krijo vende pune lokale; dhe,
 • Forcimi i ekosistemit lokal të sipërmarrjes

Fondi është krijuar me një investim 3.3 milion dollarë nga FedNor, si dhe 1 milion dollarë nga GSDC dhe 1 milion dollarë nga Nickel Basin.

Kompanitë fillestare që janë të interesuara për të hyrë në Sudbury Catalyst Fund, mund të mësojnë më shumë rreth procesit të aplikimit përmes Faqja në internet e Fondit të Katalizatorit Sudbury.

Fondi i Zhvillimit të Turizmit (TDF) mbështetet nëpërmjet fondeve të mbledhura çdo vit nga Taksa Komunale e Akomodimit të Qytetit të Sudbury-t të Madh (MAT).

La Fondi i Zhvillimit të Turizmit u krijua nga Greater Sudbury Development Corporation (GSDC) me qëllim të promovimit dhe rritjes së industrisë së turizmit në Greater Sudbury. TDF drejton fondet për marketingun turistik dhe mundësitë e zhvillimit të produkteve dhe menaxhohet nga Komiteti i Zhvillimit të Turizmit të GSDC.

Është e njohur se në këto kohë të paprecedentë ekziston nevoja për të identifikuar mundësi të reja për të mbështetur industrinë e turizmit. Pasojat e COVID-19 do të krijojnë një normalitet të ri. Ky program mund të përdoret për të ndihmuar në mbështetjen e projekteve kreative / inovative në afat të shkurtër dhe afatgjatë. Me këtë në mendje, gjatë kësaj pauze sektori inkurajohet të mendojë për mundësi të reja për të rritur turizmin në Greater Sudbury kur njerëzit të jenë në gjendje të udhëtojnë përsëri.

Programi i Mbështetjes së Ngjarjeve të Turizmit u krijua për të ndihmuar organizatorët e ngjarjeve që organizojnë ngjarje në të gjithë qytetin, duke njohur rëndësinë e ngjarjeve për këtë qytet. Mbështetja për ngjarjet mund të jetë ose e drejtpërdrejtë (kontribut në para ose sponsorizim) ose indirekt (koha e stafit, materiali promovues, dhomat e mbledhjeve dhe ndihma të tjera) dhe u ofrohet organizatave të pranueshme që demonstrojnë vlerën e ngjarjes së tyre për qytetin për sa i përket potencialit. ndikimi ekonomik, profili, madhësia dhe shtrirja e ngjarjes.

Për të aplikuar për Mbështetjen e Ngjarjeve Turistike - ju lutemi plotësoni dhe dorëzoni Mbështetjen e Ngjarjeve Turistike

Një sërë programesh grantesh vihen në dispozicion të bizneseve të vogla dhe të mesme të Ontarios Veriore nëpërmjet agjencive të ndryshme partnere. Këto përfshijnë grante për asistencë marketingu për kompanitë e pranueshme që bëhen përmes Programit të Eksporteve të Ontarios Veriore dhe Programit të Përfitimeve të Tregtisë Industriale, të dyja duke nisur Pranverën 2020 dhe të ofruara nga Korporata e Zhvillimit Ekonomik Verior të Ontarios.

Ju lutem vizitoni programet e eksportit për të mësuar më shumë rreth financimit dhe programeve për të mbështetur zhvillimin e eksportit tuaj.  Furnizimi dhe Shërbimet e Minierave kompanitë gjithashtu inkurajohen të vizitojnë për mundësi programesh specifike të krijuara për t'ju ndihmuar të konkurroni në skenën globale.