Скокни до содржината

Одборот на директори

A A A

Корпорацијата за развој на Greater Sudbury (GSDC) е непрофитна агенција на Градот Greater Sudbury и е управувана од 18-член одбор на директори. GSDC соработува со Градот за да го промовира економскиот развој на заедницата преку охрабрување, олеснување и поддршка на стратешкото планирање на заедницата и зголемување на самодовербата, инвестициите и создавањето работни места во Голема Садбери.

GSDC го надгледува Фондот за економски развој на заедницата од 1 милион американски долари преку средства добиени од Градот Голем Садбери. Тие се исто така одговорни за надгледување на распределбата на грантовите за уметност и култура и Фондот за развој на туризмот преку Комитетот за развој на туризмот. Преку овие средства тие го поддржуваат економскиот раст и одржливоста на нашата заедница.

Мисија

GSDC ја прифаќа улогата на критична водечка тимска улога додека се справува со предизвиците на економскиот развој. ГСДЦ соработуваат со засегнатите страни во заедницата за да го негуваат претприемништвото, да се изградат на локалните сили и да го стимулираат континуираниот развој на динамичен и здрав град.

Водени од Од основата: Стратешки план на GSDC 2015-2025 година, Одборот носи стратешки одлуки кои придонесуваат за економски раст во нашата заедница. Можете да го видите влијанието на GSDC во нашата заедница, гледајќи го нашиот годишни извештаи.

Извршен комитет

Чаир
Џеф Портеланс
Директор, развој на бизнис
1-ви потпретседател
Шон Полска
Вонреден потпретседател за стратешко запишување и унапредување на колеџот
Претседавач за економски развој на заедницата (CED).
Ричард Пикард
Виш менаџер, комерцијална продажба
Претседател на Комитетот за развој на туризмот
Кориса Бласег
Генералниот менаџер
Член-во-голема
Мајк Лејдик
Архитект, партнер
Секретар / благајник
Мередит Армстронг
директор, економски развој

Членовите на Управниот Одбор

Пол Лефевр
Градоначалникот
Ана Фратини
Менаџер за развој на бизнис и односи
Бил Ледук
Општински советник од одделение 11
Борис Нанеф
претседател
Бруно Лалонде
претседател
Џенифер Аболс
директор на проекти
Марк Сињорети
Општински советник од одделение 1
Мо Алаедин
Висок профил менаџер
Натали Лабе
Општински советник од одделение 7
Шери Мајер
Заменик-претседател за операции
Сихонг Пенг
основач
Стела Холовеј
Заменик претседател
Тим Ли
Директор на областа