Скокни до содржината

стимулации

Се подготвувате да започнете со снимање во областа Голема Садбери? Искористете ги предностите на регионалните, провинциските и федералните даночни кредити за филм и видео што се достапни.

Корпорација на фондот за наследство на Северна Онтарио

на Корпорација на фондот за наследство на северен Онтарио (NOHFC) може да ја поддржи вашата филмска или телевизиска продукција во Greater Sudbury со нивните програми за финансирање. Финансирањето е достапно врз основа на трошоците на вашиот проект во Северен Онтарио и неговите можности за вработување за жителите во нашата заедница.

Онтарио даночен кредит за филм и телевизија

на Онтарио даночен кредит за филм и телевизија (OFTTC) е повратен даночен кредит што може да ви помогне со трошоците за работна сила за време на вашето производство во Онтарио.

Даночен кредит за производствени услуги во Онтарио

Ако вашата филмска или телевизиска продукција се квалификува, на Даночен кредит за производствени услуги во Онтарио (OPSTC) е повратен даночен кредит за помош со трудот и другите производствени трошоци во Онтарио.

Онтарио компјутерска анимација и даночен кредит за специјални ефекти

на Даночен кредит за компјутерска анимација и специјални ефекти во Онтарио (OCASE). е повратен даночен кредит што ви помага да ги надоместите трошоците за компјутерска анимација и специјални ефекти. Можете да побарате даночен кредит OCASE за прифатливи трошоци како додаток на OFTTC or OPSTC.

Даночен кредит за канадски филм или видео продукција

на Канадски даночен кредит за филм или видео продукција (CPTC) обезбедува подобни продукции со целосно повратен даночен кредит, достапен по стапка од 25 проценти од квалификуваната работна сила.

Заеднички управувано од Канадската канцеларија за аудио-визуелни сертификација (CAVCO) и Агенцијата за приходи на Канада, CPTC го поттикнува создавањето на канадска филмска и телевизиска програма и развој на активен домашен независен производствен сектор.

МАПИРАНО Финансирање

CION's Media Arts Production: вежбано, вработено, развиено (МАПИРАНО) програмата е фонд за помош во производството, дизајниран да им помогне на филмските и телевизиските продуценти да обезбедат обука на работа за жителите на Северно Онтарио кои сакаат да работат во индустријата. MAPPED се обидува да ги надополни постоечките извори на финансирање со цел да ангажира и обучува нови филмски и телевизиски работници со обезбедување делумно финансирање за специјализантите на екипажот во Северен Онтарио до максимум 10,000 американски долари по продукција.