Скокни до содржината

Клучни сектори

A A A

Претприемачкиот дух на Градот Голема Садбери започна со нашата рударска индустрија. Нашиот успех во рударството и неговите услуги за поддршка создадоа робустен екосистем кој им овозможи на другите сектори да напредуваат.

Претприемништвото и денес е камен-темелник на нашата економија со речиси 9,000 мали и средни бизниси кои работат во нашата заедница. Привлечевме врвни таленти и истражувачи од целиот свет додека се разгранивме во нашите клучни сектори, кои продолжуваат да се надоградуваат на нашите силни страни и го хранат растот на нашата заедница.