Скокни до содржината

Центарот на Садбери

A A A

Што се случува во центарот на Садбери? Подобро прашање би било: што не е? Со изобилство од продавници, ресторани, кафулиња, забава и култура, сето тоа се случува токму овде во Садбери. Центарот на Садбери ги има сите услуги и ресурси барате, и со посветен Здружение за подобрување на бизнисот во центарот на градот (БИА), те опфативме тебе и овој град.

Планирање и развој во центарот на градот

Се прашувате што друго имаме планирано за центарот на градот? Погледнете го нашиот План за подобрување на заедницата во центарот на градот или погледнете го плански нагласува. Планот вклучува стимулации за намалување на трошоците за развој во центарот на Садбери за оние кои се квалификуваат.

Можете исто така да го проверите нашиот Главниот план во центарот на градот Садбери.

 

Работи што треба да ги видите и направите во центарот на Садбери

Downtown Sudbury нуди вкусни ресторани кои одговараат на вашиот апетит и вкус. Барате ноќно излегување? Не барајте повеќе за одлична вечер со музика, спорт, театар во живо и некои неверојатни фестивали. Посетете Discoversudbury.ca да дознаете за возбудливите работи што се случуваат во јадрото на нашиот град.