Скокни до содржината

Садбери во PDAC

Greater Sudbury е дом на најголемиот светски интегриран рударски индустриски комплекс со девет оперативни рудници, две мелници, две топилници, рафинерија за никел и над 300 компании за снабдување и услуги за рударство. Оваа предност доведе до голема доза на иновации и рано усвојување на нови технологии кои често се развиваат и тестираат локално за глобален извоз.

Добредојдовте во Greater Sudbury

Нашиот сектор за снабдување и услуги нуди решенија за секој аспект на рударството, од почеток до санација. Експертизата, одзивноста, соработката и иновативноста се она што го прави Садбери одлично место за водење бизнис. Сега е време да видите како можете да бидете дел од глобалниот рударски центар.

На Atikameksheng Anishnawbek, Wahnapitae First Nation и City of Greater Sudbury им е чест што го одржаа нашиот прв Партнерски ручек на 5 март 2024 година од 11:30 до 1:30 часот во хотелот Fairmont Royal York.

Разговаравме за тоа како силните и чесни партнерства помеѓу Првите нации, општината и приватната рударска индустрија можат да создадат долгорочен локален економски просперитет преку споделени културни и еколошки вредности.

Страсните и храбри лидери споделија приказни за предизвиците и успесите со кои се соочуваат додека учат од минатото, дејствуваат во сегашноста и сонуваат за можностите на нашата иднина.

За да дознаете повеќе за партнерството и двете Први нации:

Аки-ех Дибинвевзивин

Атикамекшен Анишнавбек

Wahnapitae Првата нација

Прием на кластерот за рударство Садбери

Ви благодариме што присуствувавте на приемот на рударскиот кластер Садбери на 5 март 2024 година. Тоа беше настан кој собори рекорд, со преку 500 гости од целиот свет. Можевме да ја прославиме богатата рударска историја на нашата заедница, напредокот што го постигнавме и иновациите што доаѓаат, на кои им се придружија директорите на рударството, владините претставници и лидерите на првите нации на оваа прослава.
 

Настанот се одржа во вторник, 5 март 2024 година од 6 до 9 часот во Фермонт Ројал Јорк.