Скокни до содржината

За нас

A A A

Одделот за економски развој на Градот Голем Садбери е фокусиран на раст на локалната економија преку поддршка на нашите локални бизниси, привлекување можности за инвестирање и промовирање можности за извоз. Ние помагаме во привлекување и задржување работници за поддршка на нашите бизниси со нивните потреби за развој на работна сила.

Преку нашиот Регионален деловен центар, ние ги поддржуваме малите бизниси, претприемачите и почетните претпријатија за понатамошен развој на нашата економија и да го направат Садбери неверојатно место за живеење, работа и водење бизнис. Нашиот тим за туризам и култура работи на промовирање на Садбери, а исто така го поддржува локалниот сектор за уметност и култура, вклучително и филмската индустрија.

на Голема корпорација за развој на Садбери (GSDC) е непрофитна агенција на Градот Голем Садбери и е управувана од 18-член одбор на директори. GSDC го надгледува фондот за економски развој на заедницата (CED) од 1 милион американски долари преку средства добиени од Градот Голем Садбери. Тие се исто така одговорни за надгледување на распределбата на грантовите за уметност и култура и Фондот за развој на туризмот преку Комитетот за развој на туризмот. Преку овие средства тие го поддржуваат економскиот раст и одржливоста на нашата заедница.

Сакате да започнете или да го проширите вашиот бизнис во Greater Sudbury? Контактирајте нѐ за да започнете и да дознаете повеќе за тоа како можеме да ви помогнеме со вашиот следен проект.

Што се случува

Проверете го Поголемиот економски развој на Садбери вести за нашите најнови медиумски изданија, можности за вмрежување, саеми за работа и многу повеќе. Можете да ја видите нашата Извештаи и планови или прочитајте изданија на Економски билтен, нашиот двомесечен билтен, за да го истражиме развојот на нашата заедница.