Скокни до содржината

Здравствена заштита и животни науки

A A A

Садбери е центар за здравствена заштита на север, не само во грижата за пациентите, туку и за нашето врвно истражување и образование во медицината.

Како лидер во здравствената заштита и животните науки во Северен Онтарио, нудиме многу можности за раст и инвестирање во индустријата. Ние сме дом на повеќе од 700 бизниси и операции во секторот за здравствена заштита и животни науки.

Северен истражувачки институт за здравствени науки (HSNRI)

HSNRI е најсовремен истражувачки објект кој исто така спроведува истражувања за популациите во Северен Онтарио. HSNRI се фокусира на развој на вакцини, истражување на рак и здраво стареење. HSNRI е поврзан истражувачки институт за здравствени науки Север, академски здравствен центар во Садбери. HSN нуди различни програми и услуги, со регионални програми во областите на кардиолошка нега, онкологија, нефрологија, траума и рехабилитација. Пациентите го посетуваат ХСН од широка географска област низ североисточниот дел на Онтарио.

Вработување во здравствениот сектор

Садбери е дом на квалификувана работна сила за здравствена заштита и животни науки. Нашите пост-секундарни институции, вклучувајќи ги и Северна Онтарио школа за медицина, помагаат да се регрутира квалификувана работна сила за понатамошно привлекување финансиски средства, студенти и истражувачи во овој сектор.

Здравствени науки Север (ХСН) е академски центар за здравствени науки кој служи североисточен Онтарио. HSN нуди разновидни програми и услуги кои задоволуваат многу потреби за грижа за пациентите, со водечки регионални програми во областите на срцева нега, онкологија, нефрологија, траума и рехабилитација. Како еден од најголемите работодавци во Садбери, HSN има 3,900 вработени, над 280 лекари и 700 волонтери.

Високо обучени специјалисти за здравствена заштита и истражувачи од светска класа го нарекуваат Садбери дом поради неговата неспоредлива комбинација на урбани удобности, природни добра и пристапно живеење.