Скокни до содржината

Снабдување и услуги за рударство

A A A

Greater Sudbury е дом на најголемиот интегриран рударски комплекс во светот. Се наоѓа на позната геолошка карактеристика која има една од најголемите концентрации на никел-бакар сулфиди на планетата.

0
Фирми за снабдување и услуги за рударство
$0B
во годишниот извоз
0
Вработени луѓе

Статистика на индустријата

Рударскиот комплекс Greater Sudbury содржи девет оперативни рудници, две мелници, две топилници и рафинерија за никел. Исто така, се состои од повеќе од 300 фирми за снабдување со рударство кои вработуваат повеќе од 12,000 луѓе и генерираат приближно 4 милијарди американски долари годишен извоз.

Ние сме дом на најголемата концентрација на рударска експертиза во Северна Америка. Од капитална опрема до потрошен материјал, инженерство до изградба на рудници и договори, од мапирање до автоматизација и комуникации – нашите компании се иноватори. Ако го барате најновото во рударската технологија или размислувате да воспоставите присуство во индустријата - треба да барате во Садбери.

Рударски извоз

Можеме да ви помогнеме да пристапите до меѓународните пазари преку нашето рударство извозни програми.

Единствено за компаниите во северно Онтарио е Програма за извоз на северен Онтарио, што може да ви помогне да го зголемите опсегот на вашиот бизнис и да стигнете до националните и меѓународните пазари.

Истражување и иновации во рударството

Greater Sudbury го поддржува локалниот рударски сектор преку напредни истражување и иновации.

Центар за извонредност во иновации во рударството

на Центар за извонредност во иновации во рударството (CEMI) развива иновативни начини за подобрување на безбедноста, продуктивноста и еколошките перформанси во рударскиот сектор. Ова им овозможува на рударските компании да постигнат побрзи резултати и подобра стапка на принос.

Корпорација за иновации, рехабилитација и применети истражувања во рударството (МИРАРКО)

на МИРАРКО е најголемата непрофитна истражувачка фирма во Северна Америка, која им служи на глобалните природни ресурси преку претворање на знаењето во профитабилни иновативни решенија.

Северен центар за напредна технологија Inc. (NORCAT)

NORCAT е непрофитна корпорација која го вклучува подземниот центар NORCAT, најсовремен објект за обука кој обезбедува простор за тестирање на нова автоматизирана опрема.

Поддршка на индустрии

Многу рударски производствени компании се развија во Greater Sudbury за понатамошна поддршка на рударската индустрија. Можете да заштедите трошоци за испорака со купување опрема што е произведена локално.