Скокни до содржината

Деловни и професионални услуги

A A A

Садбери е дом на различни деловни потфати и професионални услуги. Нашата силна претприемничка култура доведе до преку 12,000 локални бизниси бидејќи станавме водечки сектор за вработување во регионот.

Претприемачкиот дух на нашата заедница има своја основа во рударската индустрија; меѓутоа, денес претприемништвото се јавува и во други сектори и простори.

Нашиот малопродажен сектор значително порасна во изминатата деценија. Како најголем град во северен Онтарио, Садбери е регионален центар за малопродажба. Луѓето од целиот север го гледаат Садбери како нивна шопинг дестинација.

Со третата по големина франкофонска популација во Канада надвор од Квебек, Садбери има двојазична работна сила што ви е потребна за да ги сервисирате вашите клиенти. Нашата двојазична работна сила го направи Садбери епицентар на северот за административни канцеларии, центри за повици и деловни штабови. Ние сме дом на најголемиот даночен центар на Агенцијата за приходи на Канада во Канада.

Бизнис поддржува

Ако сте во потрага за започнете бизнис во Садбери, нашата Регионален деловен центар или нашите експерти за инвестиции и развој на бизнисот можат да помогнат. Регионалниот бизнис центар нуди деловно планирање и консултации, деловни лиценци и дозволи, финансирање, стимулации и многу повеќе. Нашиот тим за економски развој може да ви помогне да се движите низ фазите на планирање и развој, изборот на локација, можностите за финансирање и многу повеќе.

Стопанска комора на Голема Садбери

Нашите партнери во Стопанска комора на Голема Садбери нуди различни настани за деловно вмрежување, стимулации, билтен и деловна поддршка.

Професионални сервиси

Како регионален центар во Северен Онтарио, Greater Sudbury е дом на различни професионални услуги, како што се правни фирми, осигурителни компании, архитектонски фирми и многу повеќе.

Дознајте повеќе за работната сила што ќе го поддржи вашиот бизнис, различноста на нашите бизниси и трошоците за управување со бизнис на нашата страница со податоци и демографија.

Успешни приказни

Проверете нашата приказни за успех и откријте како можеме да ви помогнеме да ги постигнете вашите деловни цели.