Скокни до содржината

Cleantech и еколошки

A A A

Садбери е еден од водечките градови за санација на животната средина во светот. Делегации од целиот свет, вклучувајќи владини претставници, директори на компании и водачи на зелени иницијативи, го посетуваат Садбери за да дознаат повеќе за напорите за санација. Од длабоко во земјата до далеку над земјата, нашите компании помагаат да се трансформира начинот на кој водиме бизнис за да се подобри нашата животна средина, особено во рударскиот сектор.

Садбери е вкоренет во нашите зелени напори. Нашите пост-средни институции го предводат патот во образованието, истражувањето и развојот во санација на животната средина. Нашите компании се меѓународно познати по нивната употреба на зелени технологии кои го ставија Садбери на мапата за санација и одржливи практики.

преку истражување и иновации, Садбери работи на создавање поздрава заедница преку промовирање на еколошка и економска одржливост. Со владино финансирање и нови иницијативи, работиме на намалување на емисиите на стакленички гасови низ покраината.

Имаме експертиза во Cleantech и секторот за животна средина. Нашите рударски компании го променија начинот на кој практикуваат, внесувајќи чиста технологија во нивните практики преку опрема и иновации, од кои многу се развиени во Садбери. Како светски лидер, Садбери е на пат да воспостави а Центар за биотехнологија на мински отпад и Садбери повторно зазеленување Vale's Clean AER проектите продолжуваат да бидат инспирација за победа во војната против климатските промени.

Местото за развој на EV батерии

Дом на Никел од класа 1, Садбери е клучен играч во одделот за батерии и електрична технологија. Покрај тоа што е извор на суровини за економијата на ЕВ и рано прифаќање на EV опрема за рударство, Садбери игра улога во развојот и производството на технологија за батерии и опрема за напојување.

EarthCare Sudbury

EarthCare Sudbury е партнерство во заедницата помеѓу агенции, организации, бизниси и жители на заедницата Greater Sudbury. Ние сме посветени на еколошката одржливост со цел да создадеме поздрава заедница и да промовираме економска одржливост.