Скокни до содржината

Податоци и демографија

A A A

Голема Садбери е најголемата заедница во Северен Онтарио. Нашата растечка заедница вклучува а квалификувана работна сила и разновидна база на клиенти за поддршка на различни деловни потфати. Без разлика дали сте започнувајќи бизнис или сакаме да инвестираме во регионот, нашите демографски податоци даваат слика на заедницата.

Со зголемениот недостиг на квалификувани работници низ целата земја, не е секогаш лесно да се најдат квалификувани работници што ви се потребни за дополнително да го проширите вашиот бизнис. Нашиот тим за развој на работна сила може да ви помогне да го привлечете талентот што ви е потребен за да го подигнете вашиот бизнис на следното ниво.

Демографски податоци

Прикажи го заврши мапа на демографски податоци, хостирана на веб-страницата на Градот Голем Садбери.

Прегледајте ги нашите интерактивни демографски податоци подолу и Економски билтен за преглед на нашата заедница. Ова ги вклучува нашите стапки на вработеност, вработување по индустрија, просечна возраст, приход на домаќинството, податоци за недвижен имот и повеќе, за да ви помогнеме подобро да ја разберете нашата заедница.