Скокни до содржината

БЕВ ВО ДЛАБОЧИНА

Конференција од рудници до мобилност
Може 29-30, 2024

A A A

За нас

На 3rd Конференцијата BEV In-Depth: Mines to Mobility вклучува вечера за отворање на 29 мај и целодневна конференција на 30 мај 2024 година во Камбрискиот колеџ за применета уметност и технологија во Садбери, Онтарио.

Надоврзувајќи се на успехот од претходната година, конференцијата ќе продолжи да го става под микроскоп целиот синџир на снабдување со батерии за ЕВ, испитувајќи ги и неверојатните можности и предизвиците што треба да се надминат во унапредувањето на економијата на батериите. Според дизајнот, темите на сесијата, говорниците и панелистите ќе ја истражуваат меѓусекторската соработка со присуство на бизниси кои поттикнуваат иновации во автомобилската индустрија, батериите, зелената енергија, рударството и преработката на минерали, како и различните сојузнички компании за снабдување и услуги.

Дополнително, ги покануваме делегатите на конференцијата и јавноста да прегледаат и тестираат електрични возила со батерии во текот на денот на конференцијата на 30-ти мај.

Надоврзувајќи се на огромниот успех од претходните години, нашата конференција и паралелна изложба се кодомаќини од колеџот Кембријан, EV Society, Frontier Lithium и City of Greater Sudbury. Дополнително, со задоволство ја нудиме оваа единствена конференција во соработка со Accelerate-ZEV, Electric Autonomy Canada и Ontario Vehicle Innovation Network (OVIN) кои колективно додаваат значајна вредност и експертиза на програмата.

Спонзори на конференцијата

Спонзор на прием

Спонзори на Fireside Lounge