Скокни до содржината

Вести

A A A

GSDC ги поздравува новите и повратените членови на одборот

На своето годишно генерално собрание (AGM) на 14 јуни 2023 година, корпорацијата за развој на Greater Sudbury (GSDC) ги поздрави новите и повратните членови во одборот и ги одобри промените на извршниот одбор.

„Како градоначалник и член на одборот, возбуден сум што можам да им посакам добредојде на новите членови и да видам дека Џеф Портеланс продолжува како претседател на GSDC“, рече градоначалникот на Голема Садбери, Пол Лефевр. „Со нетрпение очекувам да работам со овие талентирани поединци бидејќи ги споделуваат своите перспективи и експертиза за поддршка на иницијативите за економски развој низ нашиот град. Исто така, би сакал да им се заблагодарам на членовите во заминување за нивниот придонес и да им посакам успех во нивните идни напори“.

Portelance е директор за развој на бизнисот во Walden Group. Како дипломиран на Универзитетот Лорентијан со диплома за трговија со почести во спортска администрација, тој работи во развој на бизнис повеќе од 25 години, помагајќи да се зголеми уделот на пазарот и профитабилноста на компаниите во неколку индустрии.

GSDC исто така со гордост ги пречекува следните нови членови на одборот:

  • Ана Фратини, менаџер, деловен развој и односи, изградба на PCL: Фратини е страстен за услуги на клиентите и се фокусира на градење и зајакнување на односите. Со повеќе од 15 години искуство во работа со владини, рударски и засегнати страни за производство на електрична енергија во северниот дел на Онтарио, таа ќе донесе вредни сознанија до одборот.
  • Стела Холовеј, потпретседател, MacLean Engineering:

Холовеј ја започна својата кариера со MacLean Engineering во 2008 година и моментално е потпретседател за продажба и поддршка на операциите во Онтарио. Таа е одговорна за стратешката насока на раст на продажбата, развој на бизнисот и резервна поддршка. Под нејзино раководство, фокусот е фокусиран на тимска соработка која поттикнува исклучителни перформанси и обезбедува извонредна услуга за клиентите, квалитетни производи и решенија.

  • Шери Мајер, заменик-претседател за операции, домороден туризам Онтарио:
    Мајер е горда личност од Метис со наследство од Алгонкин-Мохавк, од територијата Китиган Зиби Анишинабег во Маниваки, најголемата нација на Алгонкин во Канада. Нејзиниот фокус во кариерата е на градење одржливи, економски резултати за заедниците низ Онтарио, со посебно внимание на поддршката на домородниот просперитет и помирување заедно со привлекување население и иницијативи за заеднички раст, особено во северниот дел на Онтарио.

Членовите со мандати што завршиле вклучуваат:

  • Лиза Демер, поранешен претседател, одбор на директори на GSDC
  • Андре Лакроа, партнер, адвокати на Лакроа
  • Клер Паркинсон, раководител на погони за преработка, Онтарио, Вале.

„Членовите на одборот на GSDC имаат заедничка цел да се ангажираат со партнерите и да го поддржат економскиот раст во нашата заедница“, рече претседателот на одборот на GSDC, Џеф Портеланс. „Сакам да им посакам добредојде на нашите нови членови на одборот и да им се заблагодарам на нашите претставници кои се враќаат и се пензионираат за нивната поддршка. Многу сум задоволен што ќе продолжам како претседател за втор мандат додека продолжуваме да негуваме динамичен и здрав град“.

GSDC е огранок за економски развој на Градот Голем Садбери, кој се состои од 18-член волонтерски одбор на директори, вклучувајќи градски советници и градоначалник. Поддржан е од персоналот на Сити.

Работејќи со директорот за економски развој, GSDC делува како катализатор за иницијативи за економски развој и го поддржува привлекувањето, развојот и задржувањето на бизнисот во заедницата. Членовите на одборот претставуваат различни приватни и јавни сектори, вклучувајќи снабдување и услуги за рударство, мали и средни претпријатија, угостителство и туризам, финансии и осигурување, професионални услуги, трговија на мало и јавна администрација.

- 30 -