Скокни до содржината

Извоз на програми

A A A

Greater Sudbury е подготвен да ви помогне со извозот во рударска индустрија за снабдување и услуги или било која индустрија вашата компанија е во.

Програма за извоз на северен Онтарио

Програмата за извоз на северен Онтарио може да ви помогне да го зголемите обемот на вашиот бизнис и да достигнете пазари надвор од Северен Онтарио. Тука сме и да ве водиме низ провинциските и националните извозни програми и услуги. Програмата за извоз на северен Онтарио ја спроведува Градот Голем Садбери во име на Корпорацијата за економски развој на северот на Онтарио и финансирана од FedNor и NOHFC.

Програмата за извоз на северен Онтарио, исто така, ја води Програмата за помош за маркетинг на извозот и програмите за обука за приспособени програми за развој на извозот.

Програма за извозна маркетинг помош (EMA).

Оваа програма е дизајнирана да ги поддржи компаниите, здруженијата и непрофитните субјекти подготвени за извоз да се вклучат во извозен маркетинг и продажни активности надвор од Онтарио.

Ако сте сериозни во врска со зголемувањето на извозниот потенцијал на вашиот бизнис, оваа програма обезбедува навремена финансиска помош за да ви помогне да ангажирате меѓународни клиенти и клиенти надвор од провинцијата на сè покомплексниот глобален пазар, да го проширите вашиот маркетинг досег надвор од Северен Онтарио и да ги зацврстите приливите на приходи од поширока географска база на клиенти.

Прилагодена програма за обука за развој на извоз (CEDT). 

Оваа програма е создадена за да им помогне на компаниите од северно Онтарио да ги зајакнат извозните продажни перформанси преку приспособена обука. Секоја компанија има свои предизвици и барања за обука кога станува збор за максимизирање на перформансите. Оваа програма е прилагодена да ги идентификува и одговори вашите специфични потреби.

За да дознаете повеќе за програмите и/или да побарате апликација, ве молиме контактирајте:

Џени Милинен
Програмски менаџер, програма за извоз на северен Онтарио,
[заштитена по е-пошта]

Николас Мора
Технички координатор, програма за извоз на северен Онтарио
[заштитена по е-пошта]

Канадска комерцијална корпорација (CCC)

на Канадска комерцијална корпорација (CCC) го поедноставува склучувањето договори од влада до влада во Канада.

Ако сте канадски извозник, тие можат да ви помогнат да ги продавате вашите производи и услуги во странство со:

  • Пристап до професионалци за набавки во други земји
  • Подобрување на кредибилитетот на вашиот предлог и брзината на процесот на набавка
  • Намалување на ризикот од договор и плаќање

CanExport

CanExport обезбедува средства за извозници, иноватори, здруженија и заедници. Добијте финансиска поддршка, поврзување со потенцијални странски партнери, помош за остварување нови деловни можности во странство или помагајте финансирање за привлекување странски инвестиции во канадските заедници.

Развој на извоз во Канада (EDC)

Развој на извоз во Канада (EDC) може да ви помогне да се натпреварувате на глобално ниво и да најдете нови пазари и клиенти. Тие им помогнаа на илјадници компании да се прошират на меѓународно ниво преку управување со ризик, обезбедување финансии и растечки обртни средства.

Услуги на комесар за трговија

на Услуги на комесар за трговија преку Владата на Канада нудат различни услуги, вклучувајќи информации за претстојните саеми и мисии.

Секторски фокусиран Комесари за трговија со седиште во Онтарио се исто така достапни за да ви помогнат со прашања поврзани со посакуваните извозни пазари.

Услуги за извоз на Онтарио

Направете го вашиот бизнис глобален со Услуги за извоз на Онтарио и научете како можете да продавате надвор од Канада. Никогаш порано не сте го извезувале вашиот производ? Можете да се регистрирате за нивните програми за обука. Можете исто така да добивате финансиска помош, да добивате совети, да пристапите до меѓународни канцеларии и да научите за трговските мисии.

ЦРБ

на Банка за развој на бизнисот на Канада (BDC) нуди разновидни финансиски и советодавни услуги за канадските компании кои сакаат да растат, вклучувајќи алатки за развој на извозот.