Скокни до содржината

БЕВ ВО ДЛАБОЧИНА

Конференција од рудници до мобилност
Зачувај го датумот 29-30 мај 2024 година

A A A

За нас

Конференцијата BEV In Depth: Mines to Mobility се одржува од 31 мај до 1 јуни 2023 година на  Камбрискиот колеџ за применета уметност и технологија во Садбери, Онтарио.

Надоврзувајќи се на успехот на минатогодишниот инаугуративен настан, овогодинешната конференција BEV In-Depth: Mines to Mobility ќе продолжи да го унапредува разговорот кон целосно интегриран синџир за снабдување со електрична енергија со батерии во Онтарио и низ Канада.

Од рудници до мобилност, каде северот се среќава со југ, овој настан се фокусира на целиот синџир на снабдување BEV и создава односи меѓу лидерите во рударството, автомобилската индустрија, технологијата на батерии, транспортот и зелената енергија. Тоа е исто така многу информативно за владините и невладините организации ангажирани во економскиот развој и спроведувањето на политиките за декарбонизирана и наелектризирана економија.

Со мноштвото информации и говорници на овогодинешниот настан, се проширивме нудејќи целосна дводневна конференциска програма која содржи мешавина од пленарни и технички сесии. Овогодинешниот настан вклучува разновиден приказ на електрични возила со батерии и опрема достапни за делегатите на конференцијата и јавноста.

Спонзори на конференцијата